Не поспішайте подавати роботу на кінофестиваль, якщо не впевнені в наступному

1️⃣ Тема/ідея вашого фільму є досить яскравою, щоб звернути на неї увагу.
Як правило, на кінофестивалі приймають роботи, які мають значущість, які змушують замислитись, заплакати чи засміятися. Такі фільми підіймають теми, якими хочеться поділитися з якомога більшою кількістю людей. Саме тому, готуючи свою роботу, важливо передати через неї ту думку, яка хвилює вас самих як авторів.

2️⃣ Стислість сестра таланту.
Тут ця фраза означає, що у свій фільм вам потрібно вмістити все, що є важливим для повноцінного розкриття теми, яку обрали, але при цьому постаратися не вийти за межі фестивального хронометражу. Фестивальні роботи завжди мають вимоги щодо тривалості й роботу, що не відповідає цим вимогам можуть просто не прийняти.
Тому варто заздалегіть перевірити вимоги конкретного фестивалю до довжини фільму, вирізати все, без чого можна обійтися (без шкоди для відеороботи), і залишити те, що дійсно потрібно.

3️⃣ Ваш синопсис здатний зацікавити.
Синопсис – декілька речень про сюжет вашого фільму. Саме синопсис найчастіше спонукає як глядачів, так і журі фестивалю подивитися фільм. Щоб написати цікавий інтригуючий синопсис до своєї роботи поставте себе на місце глядача, який обирає фільм для перегляду й задайте собі питання: “Чи зацікавить вас, як глядача, історія, яка описана у цих трьох реченнях?”. Допомогти в роботі над синопсисом також допоможуть ваші друзі та колеги. Попросіть їх чесно відповісти, чи зацікавив їх ваш синопсис і прислухайтеся до їхніх коментарів.

4️⃣ У вас є родзинка.
Будь-якій фестивальній роботі потрібно те, що виділить її серед інших. Наприклад, під час зйомок фільму ви спеціально відвідали особливе місце, взяли інтерв’ю у цікавої людини чи спорудили декорації просто у своїй квартирі? Згадайте про це у заявці на фестиваль, і ваша робота запам’ятається краще!

💯Тож, при подачі відеороботи на кінофестиваль варто пам’ятати, що схвалення вашої заявки або відмова не роблять ваш фільм хорошим чи поганим. Вирішальну роль відіграватиме подача.

Не поспішайте подавати роботу на кінофестиваль, якщо не впевнені в наступному